Izgubljeno – snađeno

Izgubljeno – snađeno

Dragi dnevniče,

Danas je deveti dan. Juče je pao sneg. Pada i danas, napadao se dabogda. Unela sam krompir s terase. Deki ga je ponovo izneo, jer bi ’’mogao biti kontaminiran’’. Kasnije sam ga umotala u ćebe. Krompir, ne Dekija. Na sajmu postavljaju krevete. Mučan prizor. Po prvi put mi nije svejedno. Trudim se da ostanem pribrana.

Danas sam kuvala pasulj, punu veliku šerpu. Uz malo sreće – biće i sutra za ručak. Javila sam tati da ipak neću svraćati. Sneg je. Korona je. Rekao je da ne brinem za njega, da ne izlazim nigde bez potrebe i da još uvek nije pojeo onaj kupus od prekjuče. Mislim da mu se kupus bez mesa baš i ne dopada, ali da neće da kaže.

Broj mojih pratilaca na tviteru se polako ali sigurno poećava. U protekla dva dana zabeležen je rapidni rast sa pet na devet, što me ohrabruje da nastavim. Što se stranice tiče – za svega sedamnaest dana imam preko pet hiljada juzera i deset hiljada poseta. Mile što mi je pravio sajt, kaže da je prijatno iznenađen i da se nije nadao tolikoj poseti. Mile kaže i da je procenat muškaraca na sajtu veći u odnosu na žene. Anđela kaže da je to znak da treba da pišem i o muško-ženskim odnosima. Tata misli da treba da ubacim i neki odeljak za penzionere, kao na primer – čitulje. Rekla sam mu da to ne dolazi u obzir. Možda eventualno ’’izgubljeno-nađeno’’ ili ’’poklanjam’’.

Oko podne me je zvala Maja, Ivina mama i rekla da je u Liliju našla dve bočice od po stopedeset mililitara medicinskog alkohola i da za dva minuta siđem ispred zgrade da mi da jednu. Bila sam iskreno dirnuta jer se nas dve nikada i nismo nešto mnogo družile, a podeliti sedamdesetprocentni alkohol s nekim, u ovim okolnostima – nije mala stvar. Dragi dnevniče, neka uđe u zapisnik da je Maja, Ivina mama od danas moja nova najbolja drugarica.

Deki je malopre izašao da pokuša da nam nađe rukavice i eventualno maske, što bi već bilo ravno čudu, a bojim se da smo sledovanje čuda za danas već ispucali na alkohol. Rekla sam mu da se čuva i da dođe kući do pet.

Sneg više ne pada. I to je nešto.

 

Tekst: Daniela Bakić

Photo: Piqsels

Možda će Vam se svideti

Postavi komentar